HTU:s verksamhet 2012

I början på sommaren under midsommarveckan hade vi en välbefolkad allsångsafton vid kvarnen. Detta är den enda svenska programafton under sommaren vid kvarnen, varför är det viktigt att HTU lyckas samla en publik som fyller bänkarna vid kvarnen och som sjunger med i de bekanta sångerna. Senaste sommar hade vi Klaus Pennanen som ackompanjerade Gunnar Weckström på ett yrkesmässigt och trevligt sätt. Stämningen var igen alldeles utmärkt.

I augusti deltog vi med vårt lopptorg på Laurentiusmarknaden. Museet besöktes av en rekordmängd besökare, nämligen över 1200 personer tittade in på museet under lördagen. I övrigt hade vi med museibesöken ett rekordår. Vi hade under sommaren över 1800 besökare på museet.

I oktober hölls igen den populära frågesporten, först uttagning inom lokalförbunden och sedan NSU finalen i början på november. På HTU:s uttagning hade vi ett stort antal deltagarlag, 8 st. lag i allmän klass , 4 st. lag i ungdomsklassen samt ett lag i knatteklass. Se resultaten nedan.

Svenska Dagen 6.11 firade vi på Helsingård i Dickursby. HTU hade ungefär 85 personer på festen som bjöd på ett festtal av Thomas Rosenblad, uppfödd i Dickursby och numera bosatt i Lovisa. Han dryftade för-och nackdelarna med tvåspråkiga skolor. Dessutom uppträdde ungdomar från Vanda musikinstituts svenska avdelnig med sång o musik. Svenska kommittén i Vanda utnämnde Sven-Erik Nylund till årets Vanda Lax. Dickursby marthorna kokade kaffet som smakade åt alla efter festen.

Frågesportsresultaten 2012

HTU frågesportsuttagning 22.10.2012 kl 19.00 på Solbacken i Klemetsskog.

Allmänna klassen:
1. Sottungsby uf lag1. 53 p
2. Vanda uf 45 p
3. Klemetsskog lagA 43 p
4. Kervo celcius 41p
5. Sottungsby uf lag2. 40 p
6. Klemetsskog lagB 38 p
7. Kervo Alfa 37 p
7. Kervo Beta 37 p

Ungdomsklassen:
1. Sottungsby uf 37 p
2. Kervo Gamma 26 p
3. Kervo Delta 24 p
4. Vanda uf 22 p

Knatteklassen:
1. Kervo uf 29 p